- Opbrengst: 3 personen
- Benodigde voorbereiding tijd: 15 minutes
- Benodigde kook tijd: 20 minutes
Witloof met Veggieworst en kaassaus
Ik wist niet goed wat klaar te maken, dus vroeg ik Sarah, de kassierster van de Colruyt wat haar lievelingskost was. Dit bleek witloof met hesp te zijn, jah ideaal laten we hier een halal-variant van maken met vegetarische worst. Ik heb gekozen voor de Veggie worst met tomaat-basilicum voor dat heerlijk Zuiders toetsje. De kaas was in aanbieding, dus dat werd home-made kaassaus. Probeer dit gerechte ook eens bij u thuis, ideaal als avondmaal voor het gezin.
Ingredients
- Veggie-worst - 6 plakjes
- Witloof - 6 stuks
- Geraspte Emmentaler - 150 gr
- Room - 250 ml
- Melk - 300 ml
- Boter - 1 eetlepel
- Bloem - 1 eetlepel
- Peper - Snuifje
- Zout - Snuifje
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Was de witloof, snijd het bruin voetje weg en verwijder de kern
- Kook de witloof gaar in wat water met een snuifje zout
- Smelt de boter en voeg vervolgens de bloem toe
- Maak een roe door beetje per beetje de room toe te voegen, blijf roeren op een gemiddeld vuurtje en voeg vervolgens de melk toe
- Doe de kaas bij de saus en kruid met peper en zout (niet te veel)
- Wikkel de witloof in de sneetjes veggie worst
- Sorteer deze in een ovenschotel en overgiet met de saus, werk af met wat geraspte kaas en zet in de oven voor
- Haal de schotel uit de oven eens er een goudbruin kaaskorstje is
- Serveer met wat puree en een slaatje