- Opbrengst: 1,5 liter
- Benodigde voorbereiding tijd: 10 minutes
- Benodigde kook tijd: 40 minutes
Venkelsoepje
Venkel smaakt wat naar anijs en wordt ook als kruid gebruikt, op koude herfst- en winterdagen kan je er een heerlijk soepje mee maken. Probeer het eens uit, laat me zeker weten wat jij ervan vond!
Ingredients
- Boter - 1 eetlepel
- Ajuin - 1 stuk
- Aardappel - 1 stuk
- Venkel - 2 stuks
- Prei - 1 stuk
- Groentebouillon - 1 liter
- Lookpoeder - 1/4 theelepel
- Peper en Zout - Snuifje
Instructies
- Smelt de boter in een soeppot en stoof de ui (in grove stukken)
- Voeg ook de aardappel toe (in kleine blokjes) en de venkel (in schijven en zonder het groen)
- Kruid met peper, zout en lookpoeder en laat 10min stoven
- Voeg de groentebouillon toe en laat dit 30min koken
- Mix de soep fijn en serveer met wat brood of toast
Tip: indien gewenst kan je er ook wat room aan toevoegen, zo heb je een romige venkelsoep. Dit maakt de soep iets zachter van smaak. Giet hiervoor 100ml room bij de soep, roer goed en laat nog 2 minuten doorkoken.