- Opbrengst: 2 taartjes
- Benodigde voorbereiding tijd: 5 minutes
- Benodigde kook tijd: 8 minutes
Smeuïge chocoladetaartje
Dit heerlijk smeuïge taartje is klaar in een handomdraai! Heb je onverwacht bezoek of wil je nog snel iets meenemen als je zelf op bezoek gaat? Dan is dit het ideaal gerechtje!
Het taartje is lekker en heeft een rijke chocoladesmaak. Je kan het net iets minder lang in de oven laten, zo blijft de kern nog vloeibaar (een beetje zoals een lava-cake).
Ingredients
- Pure Chocolade - 100gr
- Boter - 100gr
- Bloem - 50gr
- Suiker - 100gr
- Eieren - 3 stuks
- Cacaopoeder - 20gr
Instructies
- Verwarm de oven op 200°C
- Smelt de chocolade en de boter (au bain-marie of gwn in de microgolfoven)
- Mix de eieren en de suiker tot een gladde witte massa
- Meng de eieren en boter mengsels tot een geheel
- Zeef de bloem en cacaopoeder erdoor en mix kort tot een beslag
- Vul 2 taartvormpjes (10 a 13cm) en zet ze voor 8min in de oven
Je kan het taartje warm eten of laten afkoelen. Na afkoelen kan je het altijd kort (20sec) opwarmen in de microgolfoven als je wenst. Indien je er een grote taart of kleinere taartjes van wenst te maken, dit kan altijd.
Het is ook mogelijk om het beslag een dag eerder te maken en in de koeling te zetten... Let er dan wel op dat de boter en chocolade beginnen te stollen. Breng het beslag eerst op kamertemperatuur voor je ermee aan de slag gaat.