- Opbrengst: 2 personen
- Benodigde voorbereiding tijd: 2 minutes
- Benodigde kook tijd: 5 minutes
Sint-jakobsvruchten met mini-asperges
Zie hier, een eenvoudig en super feestelijk gerecht! Het is niet om alle dagen op te dienen maar wel fijn om zoiets eens op tafel te kunnen toveren. Je kan dit gerechtje op verschillende manieren dresseren en afwerken met viseitjes, kaviaar, waterkers,... Ik heb dit geserveerd met een vissausje maar ook daar kan je zeer creatief in zijn.
Ingredients
- Sint-jakobsvruchten - 6 stuks
- Mini asperges - 120gr
- Eetbare bloemen - 2 stuks
- Viseitjes - 10gr
- Vissaus - 100 ml
- Peper en Zout - Snuifje
- Olijfolie - 1 eetlepel
Instructies
- Mini asperges moet je niet schillen, je kookt ze gedurende 2min in kokend gezouten water
- Bak de Sint-Jakobsvruchten in een grilpan met wat olijfolie, bak gedurende 1,5min aan elke zijde en kruid met wat peper en zout
- Dien op een bordje en werk af met wat eetbare bloemen en viseitjes
- Serveer met wat warme vissaus
Smakelijk alvast!