- Opbrengst: 4 - 6 stuks
- Benodigde voorbereiding tijd: 30 minutes
- Benodigde kook tijd: 8 minutes
Moulleux of ook wel de chocolade lava cake
Een heerlijke chocolade lava cake of ook wel een moelleux genaamd is eigenlijk best gemakkelijk te maken. Je kan het beslag op voorhand maken en tot 3 dagen in de koeling bijhouden maar je kan ook de cakejes al bakken en invriezen zodat je ze maar eventjes moet laten ontdooien en opwarmen in de microgolfoven.
Ingredients
- Pure Chocolade - 100g
- Roomboter - 100g
- Eieren - 3
- Eierdooier - 1
- Suiker - 90g
- Bloem - 50g
- Zout
Instructies
- Smelt de chocolade samen met de boter au bain-marie
- Meng de eieren en dooier met suiker tot een glad geheel
- Klop de bloem door dit mengsel tot je een klontervrij beslag krijgt
- Schenk de chocolade-boter mengsel bij het beslag en roer er een snuifje zout onder
- Laat het beslag in een spuitzak minstens 30 min opstijven in de koelkast
- Vet de serveerringen of cakevormpjes in met wat boter en bestrooi deze lichtjes met bloem
- Vul de vormpjes tot 0.5 cm onder de rand
- Bak de moelleux 8 tot 10 min. In de oven op 210°C
- Serveer deze nog warm (zonder serveerring of bakvorm) met een bol vanille-ijs en wat rood fruit