- Opbrengst: 20 stuks
- Benodigde voorbereiding tijd: 10 minutes
- Benodigde kook tijd: 20 minutes
Home-made Orangettes
Organgettes, niet iedereen is ervoor te vinden maar het is zeker een smaak die je kan appreciëren. In de winkel of bij de bakker zijn ze wat prijzig, maar meestal heb je alles in huis om ze zef te maken. Door ze zelf te maken kan je ook experimenteren met verschillende chocoladetypes. Ik heb deze organgettes gemaakt met pure chocolade (70%). Ik begin voor dit recept van een appelsien, zo leer je ineens ook hoe citrus-schillen te konfijten.
Ingredients
- Appelsien - 1 stuk
- Suiker - 1 kop (200 ml)
- Zout - Snuifje
- Pure Chocolade - 100gr
Instructies
- Snijd de appelsien in kwarten, verwijder het vruchtvlees en snijd de schil in reepjes van 0,5mm tot 1 cm
- Doe de schillen in een pan met koud water en het zout en breng dit aan de kook, laat vervolgens 5min koken
- Giet het water weg, voeg koud water toe en herhaal het vorige (zonder zout). Doe dit 2 keer na elkaar
- Breng evenveel water als suiker aan de kook en kook hierin de schillen voor enkele minuten
- Laat de gekonfijte schillen nu drogen voor 24 à 48u
- Tempereer de chocolade
- Haal de gekonfijte schillen door de chocolade, laat onderaan een pootje chocolade-vrij
- Laat goed uitlekken en laat de orangettes kristaliseren op een vel bakpapier
Indien je kant-en-klare callets gebruikt kan je de chocolade ook laten smelten in de microgolfoven. Zet de chocolade 3 keer 10 seconden in de microgolfoven en roer er steeds door tot de chocolade gesmolten is.