- Opbrengst: 4 taartjes
- Benodigde voorbereiding tijd: 60 minutes
- Benodigde kook tijd: 25 minutes
Herfst Notentaartje
Dit stevig en heerlijk taartje is een genot op elke herfst of winteravond met een heerlijk bakje koffie of een lekker kruidige thee. Ik gebruik een notenmengeling maar je kan ook 1 specifieke noot gebruiken zoals walnoot, hazelnoot of amandelen.
Ingredients
- Bloem - 150gr
- Suiker - 75gr
- Boter - 75gr
- Zout - Snuifje
- Kaneel - Snuifje
- Notenmengeling - 175gr
- Gecondenseerde Melk - 1 blikje
- Roomboter - 60gr
- Donkerbruine basterdsuiker - 4 eetlepels
Instructies
- Meng volgende ingrediënten tot een deeg en maak er een bol van: bloem, suiker, boter, zout en kaneel
- Laat het deeg, afgedekt met plasticfolie, 20min rusten in de koeling
- Rol het deeg uit tot een dikte van 5mm en bedek hiermee de taartvormpjes
- Bak de taartbodems blind in een voorverwarmde oven op 175°C gedurende 15 a 20min
- Laat de roomboter en basterdsuiker smelten in een pan op een middelmatig vuurtje
- Voeg hier de gecondenseerde melk aan toe en laat karameliseren tot de gewenste kleur en dikte is bereikt
- Vul de taartbodems met de karamel en werk af met de notenmengeling, of meng de notenmengeling door de karamel en vul dan de taartbodempjes
- Laat de taartjes minimum 30min rusten op een koele plek of in de koelkast