- Opbrengst: 4 personen
- Benodigde voorbereiding tijd: 15 minutes
Heerlijke en gezonde Boursin-hapjes voor Kerst
De meeste mensen gaan na de feestdagen liever niet op de weegschaal staan. Ook hebben ze een aantal goede voornemens waaronder lijnen, meer sporten, gezonder eten... Dit is niet perse nodig als je lekker én gezond kan eten. Ik stel dit jaar 3 hapjes voor die als voorgerecht of amuse geserveerd kunnen worden op het kerstmenu. Als basis heb ik Boursin gebruikt, deze is lekker romig en smaakvol! Ideaal daar je niet extra moet kruiden.
Ingredients
- Komkommer - 1 stuk
- Viseitjes - 30gr
- Boursin Zacht en Romig - 1 pot
- Boursin Fijne Kruiden - 1 pot
- Rogge brood - 4 sneetjes
- Gerookte zalm - 75gr
- Bieslook - enkele takjes
- Mini-radijs - 6 stuks
Instructies
We gaan 3 simpele hapjes maken, hier is niet al te veel tijd voor nodig. Je kan de hapjes op voorhand maken en in de koeling bewaren.
> Rogge macarons met Boursin en zalm
- Snijd cirkels van 3cm diameter uit het roggebrood
- Snijd de zalmsneetjes fijn en meng met 2 eetlepels Boursin Fijne Kruiden
- Smeer wat Boursin-zalm mengsel op een schijfje roggebrood en leg er een ander stukje op
> Komkommer-Boursin boompjes
- Neem een dunschiller en schil lange slierten uit de komkommer
- Maak kerstboompjes van de komkommerslierten, steek door met een sierstaafje
- Vul de leemtes met Boursin Zacht en romig
- Snijd fijne schijfjes uit de radijsjes en gebruik ze om de boompjes te versieren
> Komkommer rolletjes met roomkaas en viseitjes
- Neem een dunschiller en schil lange reepjes komkommer, snijd ze tot een lengte van 10cm
- Rol de schijfjes komkommer dicht en sluit af met een strikje gemaakt uit bieslook
- Vul de rolletjes met roomkaas naar keuze en werk af met wat viseitjes
Heerlijk, gezond en eenvoudig te bereiden! Beter kan het niet worden.