- Opbrengst: 2 personen
- Benodigde voorbereiding tijd: 15 minutes
- Benodigde kook tijd: 12 minutes
Heerlijke aubergine tapenade
Heerlijk warm te serveren met wat brood als lunch of avondmaal. Toch is deze tapenade van aubergine ook koud te serveren als hapje! In de airfryer kan je dit gerechtje op 15 minuten serveren, natuurlijk kan je ook een gewone oven gebruiken, dit duurt iets langer. Veel ingrediënten heb je niet nodig en ook niet al te veel handelingen. De tapenade is lekker smeuïg en pittig, om de vingers van af te likken.
Ingredients
- Aubergine - 1/2 stuk
- Paprika (Groen) - 1/4 stuk
- Olijfolie - 1 theelepel
- Water - 2 theelepels
- Lookpoeder - 1/4 theelepel
- Peper - snuifje
- Zout - Snuifje
Instructies
- Was de groenten en snijd de aubergine dwars in 2 gelijke stukken
- Zet de aubergine en paprika gedurende 12min in een airfryer op 200°C
- Doe alle ingrediënten (de groenten mogen nog warm zijn) in een blender
- Serveer met wat brood