- Opbrengst: 6 personen
- Benodigde voorbereiding tijd: 15 minutes
- Benodigde kook tijd: 40 minutes
Gevulde courgette met quorn
Een heerlijk en eenvoudig ovengerechtje om je vingers van af te likken. Door de quorn en de juiste kruiding mis je geen vlees of gevogelte in dit gerecht.
Ingredients
- Courgette - 3 stuks
- Ui - 1 stuk
- Olijfolie - 1 eetlepel
- Romatomaten - 5 stuks
- Quorn gehakt - 200 gr
- Kippenkruiden - 1/2 theelepel
- Zeezout - mespuntje
- Witte peper - mespuntje
- Gemberpoeder - mespuntje
- Fetakaas - 50 gr
- Geraspte Emmentaler - 100 gr
Instructies
- Was de courgettes en snijd ze over de lengte in 2 gelijke stukken
- Lepel de courgettes uit en snijd de inhoud in blokjes (brunoise)
- Snijd de ui ook in blokjes en stoof aan in een pot met een eetlepel olijfolie
- Voeg na 5 minuutjes de courgetteblokjes toe en snijd ondertussen de tomaten in blokjes
- Voeg de tomaten en alle kruiden toe
- Laat 10 minuutjes doorsudderen en roer regelmatig
- Voeg de quorn gehakt toe en laat sudderen met deksel op de pot
- Haal van het vuur en laat het afkoelen
- Verdeel de feta in blokjes over de courgettes (in een ingevette ovenschotel) en vul met de lauwe vulling
- Werk af met de geraspte kaas en zet in een voorverwarmde oven op 175°C gedurende 25 a 30 min
Serveer warm met wat spinazie en quinoa. Indien gewenst kan je er ook wat tomatensaus bij serveren.