- Opbrengst: 2 personen
- Benodigde voorbereiding tijd: 10 minutes
- Benodigde kook tijd: 15 minutes
Gevulde champignon met vijg en feta
Ideaal voor elk feestelijke tafel! Een gemakkelijk receptje dat heerlijk smaakt en je kan er alle richtingen mee uit qua kruiding of type kaas. Ik heb hier feta gebruikt maar je kan gerust ook met geiten- of schapenkaas werken.
Ingredients
- Grote champignons - 4 stuks
- Fetakaas - 120gr
- Gedroogde vijgen - 40gr
- Walnoot - 25gr
- Zout - Snuifje
- Lookpoeder - 1/4 theelepel
- Zwarte peper - Snuifje
- Provençaalse kruiden - 1/2 theelepel
- Geraspte kaas - 30gr
- Olijfolie - 1 eetlepel
Instructies
- Borstel de champignons schoon en haal de steeltjes eruit.
- Doe de steeltjes samen met de vijgen gedurende 5min in kokend water
- Hak de walnoten grof en laat de vijgen en steeltjes drogen (eventueel in een theedoek). Snijd deze vervolgens in blokjes.
- Meng de walnoten, feta, vijgenblokjes en champignonsteeltjes (blokjes) met de kruiden en voeg een snuifje zout en peper toe
- Bestrijk de champignons rondom rond lichtjes met wat olijfolie en vul deze rijkelijk.
- Bestrooi de champignons met geraspte kaas en zet voor 15min in een voorverwarmde oven op 180°C
Je kan dit receptje als basis gebruiken en de champignons vullen met verschillende mengsels, een mengsel van kastanje en brie, afgewerkt met wat honing is bijvoorbeeld ook heel lekker.