- Opbrengst: 2 stuks
- Benodigde voorbereiding tijd: 15 minutes
- Benodigde kook tijd: 10 minutes
Een Sfiha met geitenkaas en appel
Een boke met choco voor het ontbijt is altijd lekker maar het mag zeker eens iets anders zijn. Ik heb nu drie maanden zitten snuisteren op de website van Colruyt voor (h)eerlijke gerechtjes en ben bij het ontbijt gestoten op de zoete sfiha's... Echter heb ik er een variant van gemaakt dat snel te bereiden is. Het leuke aan deze sfiha's is dat je ze ook als lunch of hapje kan voorzien!
Ingredients
- Vierkante bladerdeegvellen - 2 stuk
- Appel - 1/2 stuk
- Rozijnen - 20 gr
- Verse geitenkaas - 40 gr
- Sinaasappel - 1/2 stuk
- Kaneel - mespuntje
- Honing - 1 theelepel
- ei - 1 stuk
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190°C
- Pers de sinaasappel uit en meng het sap met het kaneel
- Snijd de appel in blokjes en laat samen met de rozijnen voor een kwartiertje wellen in het sap
- Doe de appel-rozijn mengsel in het midden van een bladerdeegvel en leg er wat geitenkaas op
- Smeer de hoekjes in met het geklutst eitje
- Zet voor 10 à 15 min in de oven
- Werk af met wat honing