- Opbrengst: 4 porties
- Benodigde voorbereiding tijd: 5 minutes
- Benodigde kook tijd: 60 minutes
Een heerlijke Crème brûlée, mijn blijmaker
Een heerlijk dessertje flueelzacht, zoet en met een heerlijke crunch on top! Ja je leest het goed een crème brûlée kan me echt wel blij maken. Met dit eenvoudig receptje heb je altijd een topdessert of momentje van genot voor handen!
Ingredients
- Room - 200ml
- Volle Melk - 300ml
- Eierdooiers - 6 stuks
- Suiker - 75gr
- Vanillesuiker - 1 zakje
- Vanille essence - 1/4 theelepel
Instructies
- Breng de room en melk samen tot aan het kookpunt
- Voeg de vanille-essence toe en roer lichtjes door de melk
- Mix de eigelen en suiker tot een glad geheel, let op niet schuimig (stop dan)
- Voeg de warme melk mengsel toe aan de eiermengsel
- Schenk in schaaltjes en laat rusten (tot het schuim weg is)
- Zet de schaaltjes gedurende 1 uur in een voorverwarmde oven op 90°C, in een ovenschaal met een bodempje water
- Laat afkoelen en serveer ze met een suikertopping of zet ze nog even in de koeling