- Opbrengst: 1 portie
- Benodigde voorbereiding tijd: 10 minutes
- Benodigde kook tijd: 00 minutes
Chiazaad pudding met gekonfijte appelsien
Powerfoods als chiazaad zitten vol met gezonde vezels en omega-3, een chiazaad pudding is ideaal als ontbijt. Je kan het combineren met verschillende smaken. Ik heb een versie gemaakt met gekonfijte sinaasappelschil en cacao nibs.
Ingredients
- Chiazaad - 25gr
- Amandelmelk - 150ml
- Ahornsiroop - 1 eetlepel
- Gekonfijte sinaasappelschil - 1 eetlepel
- Cacao nibs - 1 theelepel
Instructies
- Roer de chiazaad en siroop door de amandelmelk, doe dit even zodat de zaadjes niet klonteren
- Zet de mengeling in de koeling en roer na 5 minuutjes nog eens
- Laat de chiazaad z'n werk doen voor minimaal 3uur, eventueel een nachtje door
- Werk af met de gekonfijte sinaasappelschil en cacao nibs
De chiapudding is ook lekker met blauwe bessen of kiwi. Als ontbijt kan je dit zeker serveren met wat granola!
Indien gewenst kan kan je ook een extra smaakje verwerken in de pudding zelf door er cacaopoeder of frambozencoulis in te verwerken.
Dit receptje kwam tot stand door een samenwerking met DenAstronoot.