- Opbrengst: 20 stuks
- Benodigde voorbereiding tijd: 20 minutes
- Benodigde kook tijd: 20 minutes
Macaron Cakejes
Heerlijk zachte macaron cakejes met een intense chocoladesmaak. Je kan de cakejes ook vullen met een rodenvruchten- of witte chocolade vulling, heerlijk!
Ingredients
- Boter - 100gr
- Suiker - 100gr
- Ei - 1 stuk
- Vanillesuiker - 1 zakje
- Zout - Snuifje
- Cacao poeder - 30gr
- Melk - 60ml
- Bloem - 150gr
- Bakpoeder - 8gr
- Room - 60ml
- Boter - 60gr
- Pure Chocolade - 200gr
Instructies
- Meng de boter met de suiker tot een fijne pasta
- Voeg het eitje toe, samen met de vanillesuiker en een snuifje zout
- Meng het geheel goed en voeg vervolgens de melk en cacao toe. Roer alles tot een glad beslag
- Voeg de bloem en bakpoeder toe en meng verder tot je een glad beslag hebt
- Spuit torentjes, op een met bakpapier bedekte bakplaat, met een diameter van 2cm en top ze af met je vinger
- Zet de cakejes voor 10min in een voorverwarmde oven op 180°C
Laat de koekjes afkoelen en maak de vulling
- Verwarm de room tot aan het kookpunt en haal het van het vuur
- Voeg de chocolade toe en blijf roeren tot alle chocolade gesmolten is
- Voeg de boter toe en meng tot deze ook volledig gesmolten is
- Laat de ganache 15min afkoelen. Spuit de ganache vervolgens op een koekje en zet een ander koekje erop (bolle kanten naar buiten)
Werk de macaron af met wat lijntjes gesmolten chocolade