- Opbrengst: 2 personen
- Benodigde voorbereiding tijd: 15 minutes
- Benodigde kook tijd: 25 minutes
Kwartel met gedroogde vijgen
Een kwartel past zeker en vast op een feestmenu. Dit receptje is zeer makkelijk en het gerechtje is vrij snel klaar! De basis voor de heerlijke saus, die ben je al aan het bereiden vanaf je de kwartels klaarmaakt, simpel toch?
Ingredients
- Kwartel - 2stuks
- Ajuin - 1/2 stuk
- Gedroogde vijgen (los) - 8 stuks
- Walnoot - 30gr
- Kippenbouilon - 1 blokje
- Warm water - 250ml
- Maizena - 1 eetlepel
- Olijfolie - 1 eetlepel
- Tijm - 2 takjes
- Laurier - 4 blaadjes
- Rozemarijn - 2 takjes
- Lookpoeder - 1/2 theelepel
- Kippenkruiden - 1 theelepel
- Peper en Zout - Snuifje
Instructies
- Laat de vijgen weken in wat water, minstens 1 uur
- Was de kwartels en kruid ze van binnen en buiten met peper, zout, kippenkruiden en lookpoeder
- Doe de laurier, tijm en rozemarijn in de kwartel en bak ze in een pan met wat olijfolie aan alle zijden goudbruin
- Doe de kwartels in een ovenschaal en snijd de ajuin in fijne blokjes
- Karamelliseer de uienblokjes in dezelfde pan en voeg hier 4 eetlepels water aan toe, laat kort pruttelen en giet dit over de kwartels
- Zet de kwartels voor 15min in een voorverwarmde oven op 200°C
- Voeg de vijgen en walnoten toe aan de kwartels en zet voor 10min terug in de oven
- Los het bouillon blokje op in 250ml warm water
- Haal de kwartels, vijgen en walnoten uit de ovenschaal en maak de braadresten los door de bouillon hierin te gieten
- Doe de saus in een pan, voeg 1 eetlepel maïzena toe en laat dit kort koken (goed roeren)
- Giet de saus over de kwartels of serveer in een apart sauspotje
Tip: Serveer dit gerechtje met een fris slaatje en aardappelkroketten
Ik kreeg heel wat vragen of kwartels halal zijn? Eigenlijk is het simpel en kan je stellen dat alle gevogelte halal is, zolang de slachting volgens de halal-richtlijnen heeft plaatsgevonden. Je kan kwartels kopen in alle halalslagerijen of in supermarkten met een halal-afdeling.