- Opbrengst: 2 personen
- Benodigde voorbereiding tijd: 10 minutes
- Benodigde kook tijd: 40 minutes
Papillot van koolvis met venkel
Ben al een tijdje bezig met nieuwe kooktechnieken te gebruiken om minder "ongezonde" vetten en koolhydraten binnen te krijgen. Een papillot is hier eigenlijk een zeer goede kooktechniek voor, vervolgens heb je achteraf ook minder afwas! Alles gaat samen in de pappilot de oven in, simpeler kan het niet zijn.
Ingredients
- Spinaziebladen - 60gr
- Wortel - 2 stuks
- Courgette - 100gr
- Venkel - 60gr
- Kerstomaten - 8 stuks
- Koolvis - 300gr
- Limoen - 2 schijfjes
- Laurier - 2 blaadjes
- Viskruiden - 1 theelepel
- Lookpoeder - 1/4 theelepel
- Olijfolie - 2 theelepels
- Prei - 40gr
Instructies
- Verward de oven voor op 180°C
- Bestrooi de vis met viskruiden
- Meng de lookpoeder door de verse spinaziebladen
- Snijd alle groenten fijn
- Neem 2 vellen aluminiumfolie
- Leg een bodempje van de spinaziebladen op beide aluminiumvellen en leg daar de vis op
- Verdeel alle groenten over beide papillotten
- Werk af met een blaadje laurier, een schijfje limoen en olijfolie
- Plooi de pappilotten dicht en zet in de oven voor 40min
- Serveer warm met wat aardappelpuree