- Opbrengst: 6 personen
- Benodigde voorbereiding tijd: 20 minutes
- Benodigde kook tijd: 00 minutes
Dadels, de basis voor deze no-bake brownie
Als ik weer eens noten en dadels in huis heb gehaald probeer ik ze ook te combineren. Als zoetebek houd ik wel van een dessertje en met deze ingrediënten kan je wel een lekkere, zoete brownie maken. Er steekt niet al te veel werk in, na het mengen van alle ingrediënten kan je de brownies naar keuze afwerken en zet je het even in de koeling.
Ingredients
- Ontpitte dadels - 300gr
- Walnoot - 75gr
- Gekarameliseerde amandelen - 25gr
- Cacaopoeder - 30gr
- Kokosolie - 20gr
- Kokosbloem - 1 eetlepel
- Vanille essence - 1 theelepel
- Zeezout - 1/4 theelepel
- Pure chocolade - 20gr
- Zonnebloemolie - 10gr
Instructies
- Laat de dadels 10min weken in heet water
- Hak de noten grof
- Kneed alle ingrediënten tot een deeg (in een keukenmachine)
- Leg een vel bakpapier in een bakvorm en druk het deeg hierin tot een dikte van 3cm
- Smelt de pure chocolade au bain marie en voeg hier de zonnebloemolie aan toe
- Spatel de chocolade over de brownie en werk af naar keuze: kokosschilfers, hazelnoot, walnoot...
- Zet voor minstens 1 uur in de koeling en snijd in gelijke stukken
Je kan ook kant-en-klare dadelpasta gebruiken, ikzelf doe dit niet graag omdat ik graag met 1 type dadel werk voor de smaak en structuur. Dit is de Majdoul dadel.
Deze brownies kan je tot 5 dagen koel bewaren. Het is ook mogelijk om hier bolletjes van te maken, gedompeld in kokosschilfers zijn het echte powerbites.
Dit receptje kwam tot stand door een samenwerking met DenAstronoot.