- Opbrengst: 4 personen
- Benodigde voorbereiding tijd: 10 minutes
- Benodigde kook tijd: 30 minutes
Kerst: Pompoensoepje met Geitenkaas
Voor Knack-Weekend heb ik mijn feestmenu mogen uitschrijven. Als voorgerecht begin ik graag met een pompoensoepje met verse geitenkaas, lekker zoet en verwarmend... Geniet ervan!
Ingredients
- Butternut pompoen - Half
- Wortel - 2 stuks
- Aardappel - 1 stuk
- Look - 1 teentje
- Ui - 1 stuk
- Groentenbouillon - 1l
- Gemberpoeder - 1/4 theelepel
- Italiaanse kruidenmix - 1/4 theelepel
- Olijfolie - 1/2 theelepel
- Verse Geitenkaas - 150 gr
- Peper en zout - Naar smaak
Instructies
- Was, schil en snijd alle groenten
- Stoof de ui en looksnippers in wat olijfolie
- Voeg alle groenten en kruiden toe en overgiet met de bouillon
- Laat de soep 30min op een zacht vuurtje koken
- Mix de soep en kruid wat bij met peper en zout
- Voeg wat geitenkaas toe aan de warme soep, in een kom
- Werk af met wat oregano indien gewenst