- Opbrengst: 1 cheesecake
- Benodigde voorbereiding tijd: 15 minutes
- Benodigde kook tijd: 60 minutes
NY-Cheesecake met aardbeien
Een heerlijke New York Cheesecake, ideaal tijdens het lente-seizoen. Gebruik voor dit recept een springvorm met een diameter van 20cm.
Ingredients
- Boterwafeltjes - 150 gr
- Speculoos - 100 gr
- Verse roomkaas - 800 gr
- Roomboter - 120 gr
- Maïzena - 50 gr
- Suiker - 100 gr
- Vanillesuiker - 1 zakje
- Eieren - 3 stuks
- Citroensap - 2 eetlepels
- Water - 80 ml
- Aardbeien - 200 gr
- Poedersuiker - 80 gr
Instructies
- Verwarm de oven voor op 150°C
- Maal de speculoos en boterwafels fijn, smelt de boter en roer de koekkruimels erdoor
- Verdeel de koekmengsel gelijkmatig over de bodem van de springvorm (met diameter 20cm)
- Meng de Maïzena, vanillesuiker en suiker. Spatel er vervolgens de verse kaas en citroensap door
- Splits de eierdooier en eiwit van 1 ei en meng de eierdooier door de kaasmengsel
- Roer en nu één voor één de eieren door
- Klop de eiwit stijf van het eerste eitje en spatel dit door de mengsel
- Schenk de roommengsel over de bodem en zet voor 60 min in de oven op 150°C
- Schakel de oven uit en laat de cheesecake erin afkoelen mer open deur
- Laat de cheesecake vervolgens (afgedekt met wat folie) afkoelen in de koelkast voor een nachtje
- Maak een coulis van de aardbei, poedersuiker en water en verdeel dit over de cheesecake.