- Opbrengst: 1 persoon
- Benodigde voorbereiding tijd: 5 minutes
- Benodigde kook tijd: 2 minutes
Geitenkaas salade met veenbessen en honing
Een heerlijke lunchsalade met warme geitenkaas. De zoetigheid van de veenbessen en honing worden versterkt door een combinatie van balsamico azijn en pesto alla genovese.
Ingredients
- Veldsla - 15 gr
- Rucola - 15 gr
- Citroensap - 1/2 theelepel
- Balsamico azijn - 1 eetlepel
- Mini mozarella - 4 balletjes
- Pesto alla Genovese - 1/2 theelepel
- Zongedroogde tomaten - 4 stukjes
- Appel (Pink Lady) - 1/4 stuk
- Gedroogde veenbessen - 10 gr
- Geitenkaas - 30 gr
- Honing - 1 eetlepel
Instructies
- Neem een diep bord
- Meng de veldsla en rucola met het citroensap en de balsamicoazijn, dit vormt de bodem van het slaatje
- Snijd de geitenkaas in schijfjes van 1,5 cm en zet dit gedurende 2 minuten onder een gril (170°C)
- Snijd de appel in julienne en meng de mozzarella bolletjes met de pesto
- Dresseer het bord met de appel, mozarella bolletjes, zongedroogde tomaten en gedroogde veenbessen
- Leg er de warme geitenkaas schijfjes op en werk af met de honing