- Opbrengst: 1 cake
- Benodigde voorbereiding tijd: 20 minutes
- Benodigde kook tijd: 60 minutes
Chamia cake
Thuis kennen we deze cake op basis van griesmeel, noten en honing van de Ramadan-periode. Na de soep was dit een heerlijk dessertje met een lekker glaasje muntthee ernaast. Het feit dat deze cake snel te maken is, bijna nooit mislukt en een echte energieboost teweegbrengt zorgt ervoor dat deze chamia cake vaker op tafel komt als er bezoek is of als meenemertje.
Ingredients
- Fijn griesmeel - 250 gr
- Maisolie - 200 ml
- Vanillesuiker - 2 zakjes
- Suiker - 350 gr
- Eieren - 2 stuks
- Bakpoeder - 1 zakje
- Walnoten - 100 gr
- Amandelen - 100 gr
- Pistachenootjes - 100 gr
- Yoghurt - 250 gr
- Oranjebloesemwater - 2 eetlepels
- Water - 250 ml
- Citroensap - 1/2 citroen
Instructies
- Maal de amandelen, walnoten en pistachenoten fijn (niet mengen)
- Scheid de suiker in 2 kommetjes: 250 gr en 100 gr
- Meng volgende ingrediënten: griesmeel, vanillesuiker, 100 gr suiker, bakpoeder, fijngemalen walnoten en de fijngemalen amandelen
- Voeg hier de volgende natte ingrediënten aan toe: maïsolie, 2 eieren, yoghurt en het oranjebloesemwater
- Meng het geheel tot een glad beslag en giet dit in een ingevette cakevorm met diameter 18cm
- Plaats dit in een voorverwarmde oven op 160°C gedurende 40 min
- Laat de cake afkoelen en maak ondertussen een siroop
- Meng het water, het sap van een halve citroen en 250 gr suiker en laat dit gedurende 20 min koken
- Giet de siroop over de cake eens deze op kamertemperatuur is
- Werk af met de pistachekruim