- Opbrengst: 6 stuks
- Benodigde voorbereiding tijd: 30 minutes
- Benodigde kook tijd: 30 minutes
Appel - Walnoot Cake
Een heerlijke winterse cakeje met walnoot, appel en veenbessen. Lekker luchtig en snel gemaakt.
Ingredients
- Eieren - 2 stuks
- Walnoten - 60 g
- Suiker - 75 g
- Bloem - 75 g
- Zonnebloemolie - 75 g
- Bakpoeder - Half zakje
- Vanillesuiker - Half zakje
- Gedroogde veenbessen - 50 g
- Appel - 1
Instructies
- Maal de walnoten en snijd de appel in blokjes
- Mix de eieren met de suiker en vanillesuiker schuimig.
- Voeg de olie toe en mix erdoor.
- Voeg dan de bloem, bakpoeder en walnoten erbij en mix het geheel goed door.
- Meng de veenbessen en appelblokjes door het beslag.
- Giet in een ingevette bakvorm (cupcake of muffinvorm) en bak in een voorverwarmde oven op 175°C in 30 min goudbruin en gaar.
- Laat afkoelen en bestrijk eventueel met abrikozenjam, honing of gesmolten chocolade en werk af met stukjes walnoot.